У школах планують запровадити курс з основ медіаграмотності

Міністерство освіти і науки пропонує запровадити в українських школах курс з основ медіаграмотності, починаючи з 2013/2014 навчального року. Про це йдеться у листі-зверненні Міністерства до регіонів.

Міністерство освіти і науки рекомендує запровадити вивчення курсу «Основи медіаграмотності» у навчальних закладах України.

У відомстві зазначають, що Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти спільно з Академією української преси та Інститутом соціальної та політичної психології здійснюється експериментальна перевірка результативності медіаосвіти в Україні та інноваційних технологій у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів.

У навчальних закладах Дніпропетровської, Миколаївської і Полтавської областей відбулися регіональні наради-семінари вчителів загальноосвітніх шкіл з метою їхньої підготовки до викладання основ медіаграмотності.

Міністерство освіти і науки рекомендує, починаючи з 2013/2014 навчального року, запровадити курс «Основи медіаграмотності». Реалізація курсу має здійснюватись за рахунок годин варіативної частини навчальних планів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді