В Україні відбувся конкурс з нейронаук!

28 березня 2013 року у Донецьку в межах Всеукраїнської біологічної олімпіади серед учнів відбувся конкурс з нейронаук "Нейро-2013", участь у якому взяли 65 юних біологів з різних регіонів України.

Конкурс "Нейро-2013" є складовою частиною Міжнародного змагання International Brain Bee Competition, заснованого в американському університеті штату Меріленд (США) у 1998 році. Конкурс проводять у 26 країнах світу під егідою провідних університетів та товариств нейронаук. Мета проведення конкурсу — мотивування учнів до вивчення нервової системи, зацікавлення майбутніх дослідників і лікарів проблемами дослідження головного мозку та лікування неврологічних захворювань.

Організаторами "Нейро-2013" в Україні стали Громадська організація "Ноосфера" та Українське товариство нейронаук за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Учасникам конкурсу запропонували виконати різнопланові завдання щодо будови та функціонування нервової системи людини, а також найбільш поширених неврологічних хвороб.

Журі, під керівництвом доцента Навчально-наукового центру "Інститут біології" Київського національного університету, кандидата біологічних наук Наталії Скрипник, нагородило кращих учасників дипломами та пам'ятними подарунками. Абсолютним переможцем стала учениця Української гімназії № 1 м. Івано-Франківська — Ірина Репетило, яка у вересні 2013 року братиме участь у Міжнародному конкурсі, що проводитиметься  в Австрії. Усі учасники конкурсу отримали вітальні листи від ректора КНУ імені Тараса Шевченка, академіка Леоніда Губерського.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді