В Україні відбувся конкурс з нейронаук!

28 березня 2013 року у Донецьку в межах Всеукраїнської біологічної олімпіади серед учнів відбувся конкурс з нейронаук "Нейро-2013", участь у якому взяли 65 юних біологів з різних регіонів України.

Конкурс "Нейро-2013" є складовою частиною Міжнародного змагання International Brain Bee Competition, заснованого в американському університеті штату Меріленд (США) у 1998 році. Конкурс проводять у 26 країнах світу під егідою провідних університетів та товариств нейронаук. Мета проведення конкурсу — мотивування учнів до вивчення нервової системи, зацікавлення майбутніх дослідників і лікарів проблемами дослідження головного мозку та лікування неврологічних захворювань.

Організаторами "Нейро-2013" в Україні стали Громадська організація "Ноосфера" та Українське товариство нейронаук за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Учасникам конкурсу запропонували виконати різнопланові завдання щодо будови та функціонування нервової системи людини, а також найбільш поширених неврологічних хвороб.

Журі, під керівництвом доцента Навчально-наукового центру "Інститут біології" Київського національного університету, кандидата біологічних наук Наталії Скрипник, нагородило кращих учасників дипломами та пам'ятними подарунками. Абсолютним переможцем стала учениця Української гімназії № 1 м. Івано-Франківська — Ірина Репетило, яка у вересні 2013 року братиме участь у Міжнародному конкурсі, що проводитиметься  в Австрії. Усі учасники конкурсу отримали вітальні листи від ректора КНУ імені Тараса Шевченка, академіка Леоніда Губерського.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді