В Індії функціонує безкоштовна школа під мостом

В Індії за індивідуальною ініціативою Раджиш Кумара Шарми відкрито школу для 50 малозабезпечених сімей. Безкоштовне навчання дозволяє дітям із індійських нетрів здобувати базову освіту.

Імпровізована школа для 50 малозабезпечених сімей розташувалася під транзитним мостом у Нью-Делі.

Відкрив навчальний заклад власник магазину Раджиш Кумар Шарма. Ідея створити таку школу у Кумара виникла, коли одного дня він побачив дітей, які гралися у багнюці. Коли чоловік запитав їхніх батьків, чому діти не в школі, отримав у відповідь: «Якщо ти настільки переймаєшся їхньою освітою, то вчи їх сам».

«Більш як 50 дітей бідних робітників зібрала саморобна школа, відкрита під мостом у Нью-Делі, де навчають усьому — від вміння читати і писати до вищої математики. Школа, заснована власником магазину Раджишем Кумаром, для більшості з цих дітей є єдиною можливістю отримати освіту. Навіть ті, хто відвідує державні навчальні заклади, кажуть, що у школі під мостом вивчили набагато більше», — повідомляє газета Gulf News.

Діти навчаються безкоштовно. Школа забезпечена трьома «шкільними дошками», які намальовані чорною фарбою на бетонних стінах мостових опор. Вчителі — Раджиш Кумар Шарма та його помічник Лакшмі Чандра.

Перед початком занять дівчата підмітають підлогу, а хлопці розстеляють підстилки, на яких всі сидять під час уроків.

«Освіта — єдина надія для цих дітей», — зазначає Кумар. Вчитель допомагає дітям не лише освітою, але й одягом, взуттям та іншими необхідними речами.

Нагадаємо, що відповідно до Індійського Акту, який набув чинності 31 березня 2013 року, передбачається безкоштовна обов’язкова освіта для дітей у віці 6 — 14 років. Однак на сьогодні мільйони з них досі не відвідують місцевих шкіл.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді