Здібність дитини до математики залежить від гіпокампу — вчені

Стенфордські вчені з’ясували, що розмір гіпокампу та його зв'язок з іншими областями головного мозку впливає на математичні здібності. Дослідження, які тривали вісім тижнів, виявили нейрофізіологічні особливості дітей.

Вчені зі Стенфорду (США) провели дослідження, у рамках якого було з’ясовано особливості функціонування мозку дитини.

Виявилося, що математичні здібності школярів залежать від розміру гіпокапму та його зв’язку з іншими областями головного мозку, повідомляє Likar.info.  

Дослідники з групи Вино Менона спробували зіставити дані фМРТ-сканування мозку 8- та 9-річних дітей з їх результатами у математичних тестах і тесті IQ.

Протягом восьми тижнів діти інтенсивно займалися математикою. На заняттях їх вчили швидко рахувати та вирішувати різноманітні арифметичні завдання. Після повного курсу діти знову проходили тести та фМРТ-сканування.

У результаті дослідження виявилося, що діти, у яких гіпокамп був більше, успішніше та швидше за інших впорались із поставленими завданнями.

Отримані відомості про нейрофізіологічні особливості дітей є дуже корисними для вчителів та педагогів у впровадженні диференційованого підходу в навчанні.

Натомість у дорослих гіпокамп практично не пов'язаний із математичними здібностями.

Нагадаємо, що гіпокамп — це частина головного мозку, яка відіграє провідну роль у консолідації пам’яті та бере участь у механізмах формування емоцій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді