Незабаром побачить світ свіжий номер журналу «Практичний психолог: Школа»

Червневий номер щомісячного спеціалізованого журналу «Практичний психолог: Школа» присвячено діяльності психологічної служби системи освіти.

Тема червневого числа журналу  — «Діяльність психологічної служби системи освіти». Пропонуємо ознайомитися з його змістом.

У статті «Психологічна служба системи освіти України: специфіка діяльності та особливості її вивчення» читайте про сучасний етап розвитку психологічної служби системи освіти України, про пріоритетне значення удосконалення системи управління її підструктурами, запровадження нових форм та методів роботи з працівниками психологічної служби, які забезпечують комплексний і багатопрофільний психологічний та соціально-педагогічний супровід виховання, навчання і розвитку суб’єктів навчально-виховного процесу. Крім того, у статті подано програму вивчення стану функціонування психологічної служби системи освіти району (міста), яка стане вам у пригоді в професійної діяльності.

Про високі соціально-психологічні та психофізіологічні вимоги до керівника психологічної служби детально читайте у статті «Керівник психологічної служби системи освіти: особистий вимір». А оцінити його роботу допоможе подана у статті психограма менеджера освіти (за Наумом Коломінським).

Нагальною проблемою у першокласників є їхні труднощі під час адаптації до нових умов навчання. Як психологічна служба може попередити шкільну дезадаптацію читайте у статті «Робота психологічної служби району щодо попередження шкільної дезадаптації у першокласників». Тут ви також знайдете рекомендації з профілактики шкільної дезадаптації першокласників для управляння освіти, керівництва ЗНЗ, практичним психологам ЗНЗ, учителям перших класів та батькам першокласників.

Про те, як педагогам та батькам правильно «познайомити» дитину зі школою, щоб вона надалі з задоволенням там навчалася, дізнавайтеся зі статті «Ознайомлення дитини зі школою: поради батькам».

Усе це та багато іншої важливої, актуальної та цікавої інформації дізнавайтеся зі сторінок щомісячного спеціалізованого журналу «Практичний психолог: Школа».  

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді