Німецька мова втратила найдовше слово

У Німеччині вилучено найдовше слово німецької мови, яке складається з 63 літер. Термін, що позначав закон землі Мекленбург — Передня Померанія, відтепер вважатиметься неіснуючим через скасування закону.

Зміни в законодавстві землі Мекленбург — Передня Померанія призвели до того, що з німецької мови вилучили слово з 63 літер.

Термін, що складався з 7 частин, позначав місцевий «Закон про передачу зобов'язань контролю над маркуванням яловичини». Його було прийнято в Мекленбурзі у 1999 році з метою попередження поширення коров’ячого сказу.

Слово Rindfleischetikettierungsuberwachungsaufgabenubertragungsgesetz офіційно було визнано найдовшим у німецькій мові.

Як зазначає видання Spiegel Online через скасування закону його назва перестане функціонувати, а отже не зможе вважатися існуючим.

У тлумачні словники німецької мови це слово так і не ввійшло, хоч визнавалося лінгвістами. За словами представника видавництва Duden, яке випускає найбільш авторитетний словник німецької мови, попередньо для внесення слова у словник необхідно визначити частоту його вживання.

Відтепер найдовшим у німецькій мові є слово Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung (36 літер), що перекладається як «обов'язкове страхування відповідальності власників транспортних засобів».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді