Онкохворі діти створили власну історію

Онкохворі діти, які проходять лікування в онкологічному відділенні Національного інституту раку, за допомогою групи волонтерів створили власний мультфільм. Пластилінова анімація є частиною арт-терапії, спрямованої на корекцію настрою дитини природнім шляхом.

Діти, які лікуються в онкологічному відділенні Національного інституту раку створили власний мультфільм під назвою «Кольори, якими ми мріємо».

Він є втіленням уявлення дітей про дружбу, силу духу, перемогу добра, захист та надію на радісне майбутнє, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

З маленькими мультиплікаторами займалися волонтери  — режисер, педагог, актор та музикант. Працюючи в групах, діти разом з батьками розробили галерею пластилінових персонажів та близько 50 маленьких історій. Спеціалісти анімації об’єднають їх у велику пригоду про повернення казковій країні кольорів життя.

Наразі мультфільм перебуває на стадії монтажу. Створена анімація покликана привернути увагу суспільства до потреб дітей, яким необхідна допомога не лише у лікуванні, а й у спілкуванні та творчості.

Зазначимо, що пластилінова арт-терапія — це м’який та ефективний метод, за допомогою якого корекція настрою дитини відбувається природньо та гармонійно, через колективну роботу над створенням образу та наданням руху нерухомим предметам.

У 2011 році у Великій Британії було запроваджено нагороду за анімаційну терапію як ефективний метод синтезу педагогіки та психологічних методик групової роботи для корегування емоційного стану дитини.

Історія роботи проекту та трейлер мультфільму за посиланнями.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді