У Лейпцизькому університеті скасували чоловічий рід

Університет Лейпцига затвердив у новому статуті єдине позначення всіх своїх співробітників. Відтепер назви професій та соціального статусу будуть вказуватися виключно у жіночому роді.

Університет Лейпцигу у своєму статуті закріпив нововведення. Відтепер для позначення назви професій та соціального статусу використовуватимуть варіанти жіночого роду на зразок «пане викладачко».

Як повідомляють іноземні ЗМІ, відповідні зміни до статуту було внесено ще в середині квітня і схвалено ректоратом у травні. Вони набудуть чинності у найближчі чотири місяці, якщо міністерство освіти Саксонії не вимагатиме їх переглянути.

Раніше в статуті було прописано звертання «пане викладач» і «пані викладачка». Багато хто скаржився, що постійне дублювання двох варіантів, які на письмі писали через слеш («пане викладач»/ «пані викладачка»), ускладнює сприйняття тексту.

Професор фізики Йозеф Кес запропонував залишити тільки жіночий варіант і, на його здивування, ідею підтримали.

Ректор університету Беата Шюкінг заявила, що таким чином у статуті буде відзначено роль жінок у навчальному закладі. Вони становлять 60 % учнів і 40 % наукових співробітників.

Утім, Шюкінг зауважує, що такі зміни торкнуться, головним чином, документації. У розмовній мові навряд чи щось зміниться.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді