Заохочення та стягнення

Саме ця тема висвітлена на сторінках грудневого номера журналу «Практика управління закладом освіти», кожна публікація якого спрямована на те, щоб підказати потрібне рішення професійних проблем, допомогти у повсякденній роботі

У грудневому номері журналу «Практика управління закладом освіти» висвітлено питання заохочення працівників та накладення стягнень на них. У пригоді вам стануть витяги з нормативно-правових документів, покроковий алгоритм оголошення догани працівнику, приклади записів про заохочення у трудовій книжці працівника, пам’ятки, рекомендації.

Переконані, що колектив вашого навчального закладу — це команда однодумців, які вміють і люблять працювати згуртовано задля досягнення спільної мети, підтримуючи та підбадьорюючи одне одного. Та трапляються ситуації, коли необхідно підвищити результативність роботи чи поліпшити атмосферу в колективі. У таких ситуаціях можна застосовувати прийоми командоутворення. Які саме? Дізнайтеся з публікації цього номера журналу.

Згуртуванню працівників також сприятиме застосування у роботі безоплатних онлайн-сервісів. Участь в іграх, створених за допомогою сервісу Kahoot!, допоможе налагодити спілкування та співпрацю педагогів, а також підвищити рівень їх обізнаності в інформаційно-комунікаційних технологіях. Керівнику він знадобиться ще й при плануванні та організації роботи навчального закладу. Про те, як використовувати цей онлайн-сервіс в роботі, читайте у відповідній публікації.

Також зі сторінок грудневого номера журналу ви дізнаєтеся про порядок залучення до розв’язання колективних трудових спорів трудового арбітражу, оплату за заміщення тимчасово відсутнього вчителя, порядок атестації бібліотекаря навчального закладу.

Зауважте, нині усі бюджетні установи знову можуть передплачувати періодичні видання на наступний рік, оплачуючи їх у поточному році. Уряд вніс зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 23.04.2014 № 117. Як це зробити, дізнайтеся з відкритої публікації на порталі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді