Секрети цілющого трав’яного чаю

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Як відомо, літо — період, коли всі поціновувачі трав’яного чаю збирають суцвіття та листочки улюблених трав, що зберігають свої унікальні властивості цілий рік. Які ж секрети приготування улюбленого чаю? Пропонуємо ознайомитися з ними.

Трав’яний чай — напій, що впродовж року дарує не лише приємний смак, а й лікує наші хвороби. Як правильно зібрати, засушити та приготувати такий чай?

Маленькі зелені листочки і суцвіття збираються у різний час. Наприклад, трави бажано збирати на початку літа, оскільки від них потрібна тільки серединка. Квіточки ж готові до збирання у липні. Саме тоді сік до стану плода концентрується у квітці. Нарешті, наприкінці літа збираються корінці.

Зібрані суцвіття потрібно:

  • сушити у провітрюваному приміщенні, що захищене від сонячних променів
  • розкладати на грубій тканині типу мішковини для того, щоб трава дихала
  • щодоби перевертати, щоб не було гнильного грибка

Мистецтво заварювання. Нарешті, для приготування смачного чаю необхідно дотримуватися таких порад:

  • ягоди для заварювання перетирати не слід, особливо металом. Адже так ви можете порушити їхні властивості
  • не заливайте засушений чай крутим окропом, оскільки так можна зашкодити властивостям трави. Якщо чай все ж залито окропом, створіть водяну баню, за допомогою якої цілющі властивості трави підуть у рідину
  • такі плоди як шипшина, барбарис, заливайте водою, що має температуру 80 градусів. Після цього на водяній бані (бажано керамічній) протягом 15 хвилин доводьте воду до кипіння. Нагріту посудину накрийте рушником та поставте у тепле місце. Тоді усі цілющі властивості будуть збережені.
додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів за вимогами НУШ

Розуміння критеріїв оцінювання – ваш ключ до ефективного навчання. У цій статті ви знайдете відповіді на питання, як оцінювати знання учнів, як це працює в різних класах і форматах навчання, та як зробити цей процес справедливим і зрозумілим для кожного. Читайте далі, щоб опанувати інструменти, які допоможуть вашим учням досягати кращих результатів!
282530

Самооцінювання та інституційний аудит: як використовувати анкетування для оцінки якості освіти

Розглядаємо, як організовувати анкетування учасників освітнього процесу та які анкети для цього використати. Отримаєте готові анкети для самооцінювання освітньої діяльності, запропоновані Держслужбою якості освіти для інституційного аудиту
98

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання: як поєднувати в реаліях війни

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця
110476

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді