Секрети цілющого трав’яного чаю

Як відомо, літо — період, коли всі поціновувачі трав’яного чаю збирають суцвіття та листочки улюблених трав, що зберігають свої унікальні властивості цілий рік. Які ж секрети приготування улюбленого чаю? Пропонуємо ознайомитися з ними.

Трав’яний чай — напій, що впродовж року дарує не лише приємний смак, а й лікує наші хвороби. Як правильно зібрати, засушити та приготувати такий чай?

Маленькі зелені листочки і суцвіття збираються у різний час. Наприклад, трави бажано збирати на початку літа, оскільки від них потрібна тільки серединка. Квіточки ж готові до збирання у липні. Саме тоді сік до стану плода концентрується у квітці. Нарешті, наприкінці літа збираються корінці.

Зібрані суцвіття потрібно:

  • сушити у провітрюваному приміщенні, що захищене від сонячних променів
  • розкладати на грубій тканині типу мішковини для того, щоб трава дихала
  • щодоби перевертати, щоб не було гнильного грибка

Мистецтво заварювання. Нарешті, для приготування смачного чаю необхідно дотримуватися таких порад:

  • ягоди для заварювання перетирати не слід, особливо металом. Адже так ви можете порушити їхні властивості
  • не заливайте засушений чай крутим окропом, оскільки так можна зашкодити властивостям трави. Якщо чай все ж залито окропом, створіть водяну баню, за допомогою якої цілющі властивості трави підуть у рідину
  • такі плоди як шипшина, барбарис, заливайте водою, що має температуру 80 градусів. Після цього на водяній бані (бажано керамічній) протягом 15 хвилин доводьте воду до кипіння. Нагріту посудину накрийте рушником та поставте у тепле місце. Тоді усі цілющі властивості будуть збережені.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді