У МОН визначили, як виховуватимуть учнів

Міністерство освіти і науки України оприлюднило методичні рекомендації з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у новому навчальному році. Їх розроблено для практичного використання педагогами у своїй діяльності.

Міністерство освіти і науки України надало методичні рекомендації з питань організації виховної роботи у навчальних закладах у 2013/2014 навчальному році. Відповідний лист отримали регіональні управління освіти та інститути післядипломної педагогічної освіти.

У рекомендаціях зазначено, що ключовим нормативним документом у сфері освітньої політики щодо виховання є наказ МОН від 31.10.2011 № 1243, яким затверджено «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України».

У МОН підкреслюють, що орієнтири виховання розроблені для практичного використання заступниками директора з виховної роботи, педагогами-організаторами, класними керівниками, вихователями у своїй практичний діяльності.

Для встановлення безпечного середовища у навчальному закладі Міністерство рекомендує впроваджувати програми примирення серед однолітків. Вони покликані допомогти учням засвоїти навички вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом за допомогою створення шкільних служб порозуміння.

Окремо у рекомендаціях приділено увагу вихованню сімейних цінностей у школярів.

«Міністерство рекомендує в навчальних закладах впроваджувати програми підготовки молоді до створення сім’ї як осередку взаємин, які ґрунтуються на засадах  культурних норм і цінностей, формування відповідального батьківства і надіслало для впровадження курс за вибором/факультатив «Сімейні цінності» (лист від 02.04.13 № 1/9-235)», — зазначено у документі.

Детальніше ознайомитися з рекомендаціями ви можете за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді