Шкільна продукція не відповідає вимогам якості, — Держспоживінспекція

У результаті проведення перевірки товарів шкільного асортименту Державною інспекцією України з питань захисту споживачів виявлено численні порушення вимог законодавства щодо якості шкільної продукції.

Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) виявила, що 40% шкільної продукції не відповідає вимогам законодавства про захист прав споживачів.

Про це під час брифінгу заявив голова відомства Сергій Орєхов.

За його словами, станом на 7 серпня 2013 року перевірено близько 300 підприємств, що реалізують товари шкільного асортименту, повідомляє Урядовий портал.

Відомством встановлено понад 1000 порушень та знято з реалізації близько 20 тис. одиниць, що дорівнює 40% від перевіреної кількості.

«На жаль, аналіз стану споживчого ринку товарів шкільного асортименту свідчить про те, що сьогодні намітилася стійка тенденція надходження на споживчий ринок України товарів з грубими виробничими дефектами, із застосуванням матеріалів, які можуть негативно впливати на стан здоров’я дітей. Ринок заполонили товари невідомого походження», — повідомив голова відомства.     

Він назвав найбільш характерні порушення при реалізації товарів для школи, а саме:

  • невідповідність вимогам нормативних документів;
  • відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки;
  • відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, яка допомогла б споживачеві зробити свідомий вибір.

Сергій Орєхов закликав батькiв під час пiдготовки до нового шкiльного сезону звертати увагу на якiсть товарів для того, щоб зберегти здоров'я дiтей.

«Враховуючи, що масова торгівля шкільними товарами лише розпочалася, про остаточні результати проведених перевірок ми проінформуємо вас у кінці серпня», — підсумував Голова Держспоживінспекції.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді