Питання прийому нещепленої дитини вирішує керівник навчального закладу, — МОЗ

Під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я, що відбувся 29 серпня 2013 року, було обговорено питання щеплення дітей та наголошено на тому, що рішення про прийом дітей, які не були щеплені, приймає директор навчального закладу.

Рішення про прийом нещепленої дитини до навчального закладу приймає керівник закладу, а не лікар.

Про це проінформувала начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона Терещенко під час брифінгу, що відбувся 29 серпня 2013 року, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«Дуже багато батьків зараз запитують — чи може дитина відвідувати дошкільний чи шкільний заклад, якщо вона не була вакцинована? Поясню: заклади охорони здоров'я готують висновок щодо стану здоров’я дитини — здорова вона чи нездорова, щеплена дитина чи не щеплена. Рішення про прийом дітей, які не були щеплені або яким не проведено всього обсягу вакцинації, приймає керівник закладу освіти — директор садочку чи школи. Але аж ніяк не лікар», — зазначила начальник управління.                     

За її словами, для нещеплених дітей розробляють спеціальний графік щеплень та обов’язково рекомендують батькам у період епідеміологічної захворюваності на ГРВІ, грип чи інші інфекції, не приводити дітей, які не щеплені до закритого колективу, оскільки вони можуть бути загрозою для дітей, які вже щеплені.

«У нашій державі на сьогодні найнижчі показники інфекційних хвороб, серед країн, де застосовується вакцинація. Ми маємо дуже гарні результати поряд з недостатнім фінансуванням охоплення рівня вакцинації», - повідомила начальник управління.

Начальник управління зазначила, що вплив вакцинації на суспільно-економічні показники є незаперечними. Всесвітня організація охорони здоров’я довела, що вакцинація знижує рівень госпіталізації, спалахів захворювань, потреб у дорогому лікуванні, витрат на непрацездатність тощо.

Долучитися до обговорення питання щеплення дітей ви можете за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді