Затверджено Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України

Міністерством освіти і науки України затверджено заохочувальні відзнаки, якими нагороджуються працівники сфери освіти. Документом встановлено перелік відомчих відзнак та визначено умови нагородження ними.

Міністерство освіти і науки України затвердило Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Положення  визначає перелік установлених Міністерством освіти і науки України відомчих заохочувальних відзнак , якими нагороджуються працівники апарату міністерства, підприємств, установ, організацій, що належать до сфери його управління, інші працівники сфери освіти, а також вищезазначені особи після виходу на пенсію.

Визначено такі відомчі відзнаки:

1) Подяка МОН України;

2) Грамота МОН України;

3) Почесна грамота МОН України;

4) нагрудний знак МОН України «Відмінник освіти»;

5) нагрудний знак МОН України «Василь Сухомлинський»;

6) нагрудний знак МОН України «За наукові та освітні досягнення».

«Наступне нагородження відомчими відзнаками осіб, які були відзначені державною нагородою, відзнаками Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Прем’єр-міністра України, Міністерства освіти і науки України та місцевих органів виконавчої влади, можливе не раніше ніж через три роки після останнього нагородження, за винятком працівників, які досягли граничного віку перебування на державній службі і виходять на пенсію або результати роботи яких мають важливе міжнародне та загальнодержавне значення», — йдеться у документі.

Крім того, Положенням встановлено граничну кількість відомчих відзнак.

Докладніше за посиланням

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді