Діяльність чотирьох ВНЗ України оцінено на світовому рівні

Британська міжнародна компанія Quacquarelli Symonds (QS) представила щорічний рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світу World University Rankings 2013/2014. Цей рейтинг є порівняльним інструментом, завдяки якому потенційні іноземні студенти можуть оцінити університети.

До рейтингу університетів World University Rankings 2013/2014, який складає Британська міжнародна компанія Quacquarelli Symonds (QS), увійшли чотири ВНЗ України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України. Так, Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до Топ-500 кращих вищих навчальних закладів світу у категорії 441–450. Порівняно з минулорічним рейтингом (категорія 501–550), КНУ імені Тараса Шевченка значно покращив свій результат.

Окрім того, до QS World University Rankings потрапив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», діяльність якого оцінена категорією 601–650.

Також до рейтингу увійшли Донецький національний університет та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», який вперше включено до світового рейтингу. Ці навчальні заклади розташувалися у категорії 701+.

Перше ж місце в рейтингу посів Массачусетський технологічний інститут (США). Друге — Гарвардський університет (США), третє — Кембриджський університет (Великобританія).

Довідка. Британська міжнародна компанія Quacquarelli Symonds (QS) щорічно, починаючи з 2004 року, складає рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світу World University Rankings.

Цей рейтинг базується на чотирьох основних принципах: дослідження, навчання, працевлаштування, інтернаціоналізація. Його мета — визнання університетів як багатогранних організацій, які б могли задовольнити потреби студентів, їхніх батьків, вчених, співробітників ВНЗ та роботодавців.

Під час складання рейтингу розглядають більш ніж 2000 ВНЗ, а оцінюють близько 700 з-поміж них. Укладачі рейтингу враховують такі критерії:

  • репутація в академічному середовищі (40% від загальної оцінки);
  • цитованість наукових публікацій представників університету (20% від загальної оцінки);
  • співвідношення кількості викладачів і студентів (20% від загальної оцінки);
  • репутація серед роботодавців (10% від загальної оцінки);
  • відносна кількість іноземних викладачів (5% від загальної оцінки);
  • відносна кількість іноземних студентів (5% від загальної оцінки).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді