Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Загального положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»

Роботу центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді регламентує Загальне положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, затверджене наказом Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 573.

Набрала чинності 5 вересня 2013 року постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Загального положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» від 01.08.2013 № 573, що врегульовує діяльність республіканського (Автономна Республіка Крим), обласних, Київського та Севастопольського міського, районних, міських, районних у містах Київ та Севастополь центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Відповідно до Загального положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі — центр) — спеціальний заклад, що проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Мережа центрів складається з республіканського (Автономної Республіки Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських (регіональних центрів), районних, міських, районних у містах центрів (місцевих центрів).

Центр має право:

  • вносити Міністерству соціальної політики України, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування пропозиції щодо вдосконалення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю;
  • подавати пропозиції до проектів відповідних місцевих бюджетів з питань, що належать до їх компетенції;
  • укладати в установленому порядку договори з підприємствами, установами та організаціями (в тому числі іноземними) щодо проведення робіт, спрямованих на виконання покладених на нього завдань;
  • залучати фахівців інших закладів, установ та організацій різних форм власності для здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; в установленому порядку одержувати від підприємств, установ та організацій інформацію з питань, що належать до його компетенції;
  • вживати заходів для забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів сімей, дітей та молоді;
  • здійснювати посередництво у представництві інтересів сімей, дітей та молоді та порушувати клопотання про притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у порушенні вимог законодавства з питань проведення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

Ознайомитися з документом ви можете за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді