Відповідність вимогам професії медичної сестри

Є приємна новина для освітян дошкілля, які виконують медичну роботу та опікуються дитячим харчуванням, — виходить друком свіжий номер журналу (№ 10/2013) «Медична сестра дошкільного закладу».

Побачив світ свіжий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу». Тема жовтневого номера — визначаємо відповідність вимогам професії медичної сестри.

Успішність професійної діяльності певною мірою залежить від відповідності працівника вимогам обраної професії. У жовтневому номері запропоновано професіографічний матеріал, який допоможе медичній сестрі дошкільного навчального закладу не лише оцінити себе як фахівця, а й наблизитися до образу ідеального медичного працівника.

На шпальтах журналу подано роз’яснення, як оформити документацію з організації дієтичного харчування дітей за принципами варіативності та комбінування продуктів і страв. До того ж у статті «Оформлюємо документацію з організації дієтичного харчування дошкільників» розміщено приклади оформлення таких документів:

  • список дітей, які потребують дієтичного харчування;
  • примірне двотижневе меню на осінній період для дошкільних навчальних закладів загального типу з урахуванням дієтичного харчування дітей, які потребують дієти № 5;
  • Журнал бракеражу готової продукції за дієтичного харчування дітей у дошкільному навчальному закладі.

Також для перспективного планування стануть у пригоді приклад оформлення примірного двотижневого меню на зимово-весняний період для дітей дошкільних навчальних закладів загального типу з триразовим харчуванням та картки-розклади для картотеки страв.

У разі появи у дитини грибка стоп батьки часто вдаються до самолікування. Утім за такими симптомами, як свербіння, больові відчуття і зміна кольору шкіри стоп чи нігтів, розпізнати захворювання і обрати ефективний метод лікування досить складно. У статті «Запобігаємо мікозу стоп у дітей дошкільного віку» пояснено, як запобігти виникненню, діагностувати та вилікувати мікоз стоп дошкільника — одне із найпоширеніших грибкових захворювань.

Скарбничка інформаційних матеріалів медичної сестри завдяки свіжому номеру поповниться чотирма актуальними санітарними бюлетенями для батьків вихованців щодо:

  • профілактики отруєнь дітей лікарськими препаратами вдома;
  • дій у разі виявлення в дитини алергії на холод;
  • догляду за вухами, очима та носом дитини;
  • питного режиму дитини вдома.

Сторінки журналу з пам’ятками можна скопіювати та розмістити на інформаційному стенді.

На сторінках жовтневого номера журналу «Медична сестра дошкільного закладу» розміщено відповіді на запитання читача щодо порядку нарахування та виплати премій медичним працівникам дошкільних навчальних закладів, а також про алгоритм отримання путівок на санаторно-курортне лікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді