Створено Клуб молодих педагогів Святошинського району столиці

21 жовтня 2013 року відбулася зустріч молодих освітян Святошинського району міста Києва. Учасники заходу не лише обговорили актуальні питання роботи з молодими спеціалістами, а й мали змогу вступити до новоствореного Клубу молодих педагогів.

21 жовтня 2013 року в актовій залі спеціалізованої школи № 197 імені Дмитра Луценка відбулася зустріч молодих освітян Святошинського району Києва, яку проводили Людмила Заворітько, голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Олена Макаровець, завідуюча сектором з кадрових питань і Світлана Куца, директор СШ № 197 імені Дмитра Луценка.

Метою зібрання стало залучення молодих педагогів до активного громадського життя.

Майже півтори сотні молодих педагогів тепло привітали учні школи, які поетично й талановито презентували свій навчальний заклад. Світлана Куца поділилася досвідом роботи з молодими спеціалістами у рідній школі. Із захопленням молодь сприйняла історію життя директора, адже вона пройшла шлях від учениці цієї школи до її керівника.

Олена Макаровець поінформувала про кількісно-якісний склад педагогічних працівників в освіті району та перспективи кар’єрного зростання молоді. «Велика освітянська родина Святошинського району завжди рада молоді, — наголосила вона, — щиросердно бажаю молодим освітянам дотягнутися до найяскравішої зірки у своїй педагогічній роботі».

Людмила Заворітько привітала молодих колег з першими кроками на нелегкій педагогічній ниві, ознайомила з роботою профспілкової організації, розкрила роль профспілки у захисті прав освітян, питання оплати праці та матеріального стимулювання працівників освіти.

Кульмінацією зустрічі стало створення в районі Клубу молодих педагогів. Людмила Заворітько познайомила молодь із досвідченими профспілковими діячами та педагогами, які залучені до роботи в клубі, і передала слово голові Клубу — Катерині Лаврик, учителю гімназії № 154. У Клубі молодих педагогів Святошинського району столиці функціонуватиме чотири секції:

  • секція професійного росту — керівник Катерина Білоконь, учителька гімназії № 154;
  • інтелектуальна секція — керівник Галина Куцаченко, вчитель СШ № 197;
  • спортивна секція — керівник Зюзь Олег, учитель СЗШ № 281;
  • секція культурно-масової роботи — керівник Уляна Скидан, учителька гімназії «Академії».

Керівники секцій Клубу молодих педагогів розповіли про свою роботу, поділилися планами на майбутнє і закликали присутніх приєднуватися до співпраці, запевняючи, що попереду багато спільних, корисних цікавих справ.

Катерина Алєксєєнко, головний редактор КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти», в межах лекції про імідж молодого педагога презентувала молодим освітянам Святошинського району столиці видання напряму «Експертус Освіта» Видавничого дому Експертус, зокрема журнали «Практика управління закладом освіти», «Практика управління дошкільним закладом», «Заступник директора школи», «Практичний психолог: Школа», «Вихователь-методист дошкільного закладу», «Практичний психолог: Дитячий садок», «Музичний керівник», «Медична сестра дошкільного закладу», а також нові журнали «Методична скарбничка вихователя» та «Учитель музичного мистецтва».

Після заходу ще довго гомоніли голоси молоді в актовій залі школи. Хтось записувався до секцій, хтось висловлював свої побажання. І вирішили, що наступна зустріч членів новоствореного клубу відбудеться 29 жовтня 2013 року біля Музею історії України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді