Музичне програмне забезпечення

Вийшло друком жовтневе число журналу «Музичний керівник». У ньому для вас підготовлено статті щодо набору та редагування нот, запропоновано захопливий дитячий квест, авторський календарно-тематичний план уроків музичного мистецтва та багато іншого.

На початку жовтня педагоги-музиканти святкують одразу два свята — Міжнародний день музики та День працівників освіти. Вітаючи своїх читачів із цими чудовими професійними святами, редакція журналу «Музичний керівник» підготувала для них у жовтневому числі журналу корисний подарунок — низку публікацій за темою числа «Музичне програмне забезпечення».

Педагогам-музикантам чи не щодня доводиться стикатися з написанням авторських дитячих пісень, відшукувати музичні фонограми до різних свят та розваг, і навіть самостійно адаптовувати ці фонограми для виконання дітьми певних пісень чи таночків. Тож публікації за темою числа — статті щодо набору та редагування нот, обробки аудіофалів, скачування відео з Youtube та екстрагування з нього аудіодоріжки, — неодмінно стануть їм у пригоді й підвищать їхню ІКТ-компетентність.

Ураховуючи сучасні тенденції щодо розвитку креативності у дітей, пропонуємо музичним керівникам захопливий дитячий квест з персонажами улюблених усіма дітьми мультфільмів «Бременські музиканти» та «По слідах бременських музикантів». А ще — неймовірну подорож у часі до Стародавнього Єгипту, під час якої Ваші вихованці дізнаються, якими були прадавні годинники і як вони «тікали», зможуть змайструвати справжнісіньку піраміду та стародавні єгипетські прикраси, а також вивчити чудернацьку пісеньку про Фараона, поетичний текст якої, між іншим, склали самі діти!

Спеціально для вчителів музичного мистецтва у журналі подано авторський календарно-тематичний план уроків музичного мистецтва для третього класу, створений відповідно до вимог нової програми «Музичне мистецтво». Крім того, музичні керівники та вчителі музичного мистецтва вже можуть розпочати підготовку до святкування Нового року, скориставшись яскравою ідеєю сценарію «Парад Планет, або Новорічний зорепад», який дасть змогу кожній дитині відчути індивідуальність своєї ролі, образу, костюму.

На сторінках жовтневого числа журналу розміщено колекцію пісень для дітей різних вікових категорій, а також головоломку «Ударний інструмент», яка зацікавить як дошкільників, так і дітей молодшого шкільного віку.

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації читайте на сторінках щомісяного журналу «Музичний керівник».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді