Дитині потрібна консультація психотерапевта: як переконати батьків

Побачив світ листопадовий номер щомісячного журналу «Медична сестра дошкільного закладу». На його сторінках розкрито тему «Дитині потрібна консультація психотерапевта: як переконати батьків». Пропонуємо ознайомитися зі змістом.

Вийшов друком свіжий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу». Тема листопадового номера — дитині потрібна консультація психотерапевта: як переконати батьків.

Якщо психолого-педагогічні засоби впливу вичерпані, а поведінка дитини не вкладається в загальновизнані норми, можливо батькам слід звернутися до лікаря по допомогу? На шпальтах журналу йдеться про те, чим може допомогти психотерапевт, та описані особливості поведінки, за яких дитині потрібна його допомога. Пояснити, у яких випадках це слід зробити, зможе медична сестра дошкільного навчального закладу, адже вона проводить просвітницьку роботу.

В осінньо-зимовий період особливого значення набуває зміцнення імунітету дітей. Для цього доцільно включати в раціон дитини продукти, що містять магній. Цей макроелемент бере участь у виробленні в організмі антитіл і фагоцитів, які відповідають за рівень імунітету. Як діагностувати та усунути дефіцит магнію в організмі дитини, чому важлива профілактика магнієдефіциту, ви дізнаєтеся зі статті «Дефіцит магнію у дітей до семи років».

Для інформаційно-роз’яснювальної роботи у медичної сестри є багато засобів та інструментів. Одним із них є розділ медичної сестри на сайті дошкільного навчального закладу. Ефективно організувати цей розділ допоможуть рекомендації, на яких типах інформації зосередитися, де зібрати необхідну інформацію, як її підготувати для завантаження на сайт. У статті «Створюємо розділ медичної сестри на сайті дошкільного закладу» також подана орієнтовна структура розділу медичної сестри на сайті дошкільного навчального закладу та орієнтовний сезонний план оновлення контенту.

Скарбничка санітарних бюлетенів медичної сестри завдяки свіжому номеру поповниться двома актуальними пам’ятками для батьків щодо:

  • вибору теплого і зручного одягу та взуття для дитини;
  • санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання домашніх тварин удома.

Також на сторінках листопадового номера розміщено два санітарних бюлетені для медичної сестри:

  • поради щодо оформлення інформаційного стенда;
  • правила безпеки під час роботи з медичними інструментами та обладнанням.

Сторінки журналу з пам’ятками можна скопіювати та розмістити на інформаційному стенді в кабінеті медичної сестри.

На сторінках листопадового номера журналу «Медична сестра дошкільного закладу» розміщено відповіді на запитання читача щодо вибору періоду року або сезону, на який складається примірне двотижневе меню, а також про підрахунок обсягу круп, бобових та макаронних виробів у раціоні дитини.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді