Хореографія

Зустрічайте листопадове число журналу «Музичний керівник». Для вас підготовлено методичні рекомендації та готові рішення щодо проведення занять із хореографії з дітьми дошкільного віку, сценарій інтерактивного новорічного свята та багато іншого.

Пропонуємо вашій увазі листопадове число щомісячного журналу «Музичний керівник». На його сторінках розкрито актуальну та цікаву тему «Хореографія».

Давньогрецький філософ Платон стверджував, що справжня освіта обов’язково має включати вміння співати і танцювати. І в дошкільних навчальних закладах цьому слідують беззаперечно, а в деяких закладах навіть існують окремі хореографічні заняття та гурткова робота за напрямом «Хореографія».

Ураховуючи той факт, що танцювати не лише корисно і приємно, а останнім часом ще й доволі модно, ми вирішили підготувати тему листопадового числа журналу «Музичний керівник» під гаслом відомого телевізійного шоу «Танцюють всі!».

Африканське прислів’я стверджує: «Якщо ви вмієте говорити — ви вмієте співати, якщо ви вмієте ходити — ви вмієте танцювати». І діти, як ніхто інший, доводять це на практиці — ледь-ледь навчившись стояти на ногах, вони із великим задоволенням рухаються під музику! А діти середнього й старшого дошкільного віку вже здатні засвоювати досить складні па, роблячи свої перші кроки до мистецтва хореографії.

Отже, на сторінках свіжого числа журналу «Музичний керівник» Ви знайдете методичні рекомендації і готові практичні рішення щодо проведення занять із ритміки та хореографії з дітьми дошкільного віку. Це і конспект хореографічного заняття «Бесіда про балет за картиною Олександра Шилова «Балерина Людмила Семеняка», і цикл комплексних занять «Карнавал тварин», і підсумкове музичне заняття «Дивовижне місто Танцю» від дипломанта цьогорічного конкурсу «АКАДЕМІЯ тітоньки МУЗИки», організованого журналом «Музичний керівник». Подарунком у підготовці святкування Нового року для Вас і Ваших вихованців стане хореографічна постановка «Танок хурделиць».

Надворі ще стоїть тепла осінь, і це чудовий привід влаштувати з дітьми активне дозвілля на відкритому повітрі. Як саме — читайте у статті «Дитячі народні ігри для організації осіннього дозвілля дошкільників і молодших школярів». А з думкою про те, що невдовзі у навчальних закладах розпочнеться підготовка до святкування Нового року, ми приготували для молодших школярів сценарій інтерактивного новорічного свята «Санта Клаус у пошуках Снігуроньки», оригінальний сучасний сюжет якого не залишить байдужими ані дітей, ані дорослих.

Усе це та багато іншої корисної інформації читайте на сторінках журналу «Музичний керівник».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді