Інформаційна співпраця сприяє впровадженню інновацій в систему управління освітою

13 листопада 2013 року відбулася нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району міста Києва. Учасники заходу розглянули поточні питання та ознайомилися з фаховими виданнями для освітян.

Інформаційна співпраця сприяє впровадженню інновацій в систему управління освітою — такого висновку дійшли учасники планової наради, що пройшла 13 листопада 2013 року в залі засідань управління освіти Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації.

До проведення наради директорів загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району столиці долучилися представники напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку».

Завдяки співпраці керівництва районного управління освіти з представниками фахових освітянських видань було апробовано новий і зручний спосіб отримання необхідної для розв’язання управлінських питань інформації — робота в експертно-правовій системі «Експертус Школа». Вікторія Мусійченко, головний редактор журналу «Заступник директора школи», та Вікторія Третяк, головний редактор редакції електронних продуктів, висвітлили питання внутрішньошкільного контролю як управлінської функції, ілюструючи доповідь відповідними нормативно-правовими актами, рекомендаціями експертів, прикладами оформлення необхідних документів тощо.

Директори переконалися, що експертно-правова система «Експертус Школа» містить покрокові інструкції, робочі ситуації, пам’ятки, зразки і шаблони локальних документів, має зручний пошук і тематичний рубрикатор — документаційну базу, що необхідна в роботі керівництва навчального закладу.

Учасники наради не лише розглянули поточні питання й отримали корисну інформацію, а й ознайомилися з лінійкою освітянських видань. Катерина Алєксєєнко, головний редактор КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти», презентувала освітянам Святошинського району столиці видання напряму «Експертус Освіта», зокрема журнали «Практика управління закладом освіти», «Заступник директора школи», «Учитель музичного мистецтва», а також КОЗА-ДИСКи «Шаблони документів закладу освіти» та «Шаблони і розробки для завучів школи».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді