Український школяр отримав престижну премію імені Джузеппе Шиакка

Віталій Нечаєв, дев’ятирічний вундеркінд з України, отримав престижну премію імені Джузеппе Шиакка. Нею було відзначено геніальні здібності хлопчика, який вирізняється своїми знаннями та досягненнями.

Дев’ятирічний українець Віталій Нечаєв за надприродний хист до навчання і феноменальну пам’ять отримав титул абсолютного переможця XII Міжнародної премії імені Джузеппе Шиака (Ватикан).

Вручення премії відбулося у престижному Папському університеті «Урбаніана». Відповідальний секретар премії Василіки Бафатакі вважає Віталія геніальною дитиною, якій потрібна підтримка та допомога, повідомляє Радіо Свобода.

«Мене вразив факт, я буквально відчула мурашки по шкірі, коли у Ватиканських музеях, перед Сикстинською капелою перекладач звернув увагу хлопчика на настінні фрески, вказавши автора, і Віталій відразу розказав історію цих фресок. Отож, це геніальна дитина, сьогодні ми вшановуємо його здібності. Ми повинні йому допомогти і будемо намагатися бути поруч із ним завжди», — зазначила Бафатакі.

У 2011 році Віталія було відзначено національною премією Гордість країни у номінації «Рідкісний талант».

Не дивлячись на те, що хлопчик ще навчається у школі, він уже читав кілька лекцій з історії України студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Зазначимо, що Міжнародну премію імені Джузеппе Шиака було засновано у 2001 році за ініціативи Міжнародної асоціації культури та волонтерства «Людина і суспільство». Премію названо на честь італійського юнака, студента архітектури, який вирізнявся високими моральними якостями. Її отримують талановиті люди, які є прикладом для молоді.     

Дивіться відео за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді