Експертус Освіта презентує видання «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», якому надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» та створено за сприяння ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти».
Це довгоочікувана «настільна книга» для працівників дошкільних навчальних закладів, які організовують харчування дітей, а також працівників контролюючих органів, які перевіряють стан харчування дітей у таких закладах, батьків, студентів відповідних вишів.
Зокрема, у виданні подано загальні вимоги до організації харчування дітей, норми харчування дітей, хімічний склад та енергетична цінність продуктів, а також рекомендації щодо:
- складання меню та картотеки страв;
- оброблення та зберігання продуктів;
- харчування дітей окремих категорій.
Велику практичну цінність мають матеріали, розміщені в додатках довідника, — картотека страв з детальним описом технології приготування кожної страви; посадові та робочі інструкції працівників, які опікуються організацією харчування дітей; примірні двотижневі меню; приклади оформлення інших документів з питань організації харчування та приклади визначення фактичного виходу готових страв, обчислення енергетичної цінності й хімічного складу продуктів харчування.
Незамінним помічником стане і річний комплекс примірних двотижневих меню для дошкільних навчальних закладів загального типу за триразового харчування з картотекою страв до цих меню та таблицями виконання норм харчування за продуктами харчування.
УВАГА! Особливі умови для передплатників журналу «Медична сестра дошкільного закладу» та колективних замовників!
Читайте докладніше