Українцям заборонять називати дітей «екзотичними» іменами?

У Верховній Раді розглядатиметься законопроект, у разі ухвалення якого дітям не можна буде давати «екзотичні» імена. Автори проекту переконані, що запропоновані зміни дозволять захистити законні права дитини.

У Верховній Раді України зареєстровано «Проект Закону про внесення змін до статті 146 Сімейного кодексу України (щодо визначення імені дитини)» від 14.01.2014 № 3881.

Відповідно до цього законопроекту батьки не мають права давати своїм дітям імена, що «складаються з назв неживих предметів, придуманих персонажів, географічних назв (позначень), флори і фауни, титулів, хвороб, одночасним поєднанням букв, символів або цифр, абревіатур».

Автори проекту — Ельбрус Тедеєв, Володимир Мисик та Артур Палатний — пропонують внести відповідні поправки до Сімейного кодексу та закріпити норму, згідно з якою дитині можна дати не більше двох імен, якщо це не обумовлено звичаями національної меншості.

«Такі запропоновані зміни є доцільними, оскільки  виявлення бажання батьків присвоїти дитині певне «екзотичне» ім’я не повинно порушувати законні права дитини», — йдеться у пояснювальній записці.

Варто зауважити, що згідно з проектом закону батьки матимуть право подати скаргу до органів вищого рівня або до суду.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді