Знайомство: світ навколо

Побачило світ перше число нового журналу для «Методична скарбничка вихователя». Тема «Знайомство: світ навколо» містить багато аспектів, які є інструментом самостійного ознайомлення дитини з довкіллям та взаємодії з іншими, ключем до багатьох відкриттів, які очікують на неї у процесі пізнання.

Тему «Знайомство: світ навколо» було обрано для першого числа журналу вихователів «Методична скарбничка вихователя» не випадково. Цей вибір зумовлений її визначальним значенням як початку процесу ознайомлення, пізнання, відкриття нового в житті маленької людини.  

У вступній статті «Як користуватися журналом» окреслено особливості роботи з журналом під час планування та здійснення освітньої діяльності за блочно-тематичним принципом у межах теми «Знайомство: світ навколо», а також подано методичні рекомендації щодо засвоєння теми дошкільниками.

У цьому числі представлено перспективне планування роботи за темою, що містить змістове наповнення теми у вигляді інтелект-карти; ідею, лексичне поле та очікувані результати, а також планування інтегрованих занять протягом двох тижнів для молодшої, середньої та старшої груп, у якому подано теми занять, їхній орієнтовний хід та пріоритетні освітні завдання на щодень.

На кольорових сторінках журналу пропонуємо Вашій увазі такі матеріали:

  • аудит за темою «Знайомство: світ навколо»;
  • майстер-клас виготовлення цікавих творчих виробів спільно з дітьми «Я і моє ім’я»;
  • казка Беати Островіцької «Але я так хочу!» у переказі Наталії Гавриш із ілюстраціями Олександри Полоскіної.

Перспективний досвід та педагогічні інновації освітньої діяльності за темою «Знайомство: світ навколо» представлено у статтях «Міні-проект «І дівчатко, і хлоп’я мають право на ім’я» та «Тематичний цикл «Будьмо знайомі».

Картотека у цьому числі журналу представлена такими дидактичними матеріалами, як-от:

  • плани-конспекти інтегрованих занять;
  • мовленнєві та творчі вправи;
  • дидактичні, пальчикові, рухливі ігри;
  • ігри-стратегії;
  • літературний проект «Але я так хочу!».

Правила успішної адаптації дитини до умов дошкільного навчального закладу й правила їхнього втілення у повсякденну діяльність групи подано в публікації «Якщо в групі новенька дитина». Пропонуємо також рекомендації для педагогів щодо побудови експрес-бесіди з батьками дошкільника та аналізування її результатів у статті «Індивідуальна експрес-бесіда при першій зустрічі з батьками вихованців».

Перше число також містить вкладку з умовними позначеннями форм роботи й видів діяльності, використаних у журналі, а також майстер-клас зі створення картотеки методичних засобів за матеріалами журналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді