5 березня завершиться реєстрація учасників ЗНО-2014

Завершується термін подачі заявок майбутніх вступників для участі у незалежному тестуванні. Український центр оцінювання якості освіти звертає увагу абітурієнтів на вимоги до оформлення необхідних документів та особливості реєстрації учасників ЗНО-2014.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) нагадує, що 5 березня 2014 року завершиться реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Усім охочим взяти участь у ЗНО-2014 необхідно надіслати комплект реєстраційних документів на поштову адресу регіонального центру оцінювання якості освіти для проходження тестування не більше ніж із чотирьох предметів.

Абітурієнти, яким було відмовлено у реєстрації, можуть усунути причини, що стали підставою для прийняття такого рішення, та до 19 березня надіслати на адресу відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти новий комплект реєстраційних документів.

Майбутні вступники мають бути уважними при заповненні реєстраційних документів. За словами Ірини Зайцевої, найпоширенішими помилками є:

  • невідповідність даних у поданих абітурієнтами документах;
  • відсутність дати й підпису на заяві-реєстраційній картці;
  • відсутність тексту в заяві, яким абітурієнт засвідчує факт ознайомлення зі своїми правами та обов’язками.

Крім того, у поточному році багато абітурієнтів відмовляються надавати згоду на обробку персональних даних, що є підставою для відмови у реєстрації для участі в ЗНО.

Варто зазначити, що станом на 25 лютого 2014 року для участі у ЗНО зареєстровано 191 954 абітурієнти. За даними УЦОЯО, найактивнішими є майбутні вступники Донецької (16 589), Дніпропетровської (14 627) та Львівської (11 982) областей.  

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді