Експерти назвали п’ятірку найрозумніших дітей планети

Британці склали рейтинг найрозумніших дітей планети віком від 7 до 11 років. До п’ятірки найкращих увійшли: чемпіонка зі скребблу, «хлопчик-калькулятор», дівчинка з рекордним рівнем IQ, 10-річна перфекціоністка та шахіст міжнародного рівня.

Британські вчені вирішили визначити п’ятірку найрозумніших дітей планети віком від 7 до 11 років. Юних інтелектуалів оцінювали у різних сферах знань і кожен мав показати високий результат хоча б в одній із них.

За підсумками проведеного моніторингу до групи лідерів увійшла Шрініді Пракаш. Вона двічі вигравала світовий чемпіонат із скребблу серед дітей віком до 12 років. Як відомо, скреббл — це всесвітньо популярна настільна гра, в якій необхідно скласти якомога більше слів із даних на початку гри літер. Найпоширеніші різновиди цієї гри — «Ерудит» або «Буквоїд». Шрініді Пракаш каже, що їй подобається все, що пов’язано зі словами, а також запах старовинних книг.

Також до своєрідного рейтингу потрапив і Яша Езлі, якого називають «хлопчик-калькулятор». 7-річному хлопчику вдалося скласти тести з математики університетського рівня складності та набрати 100 балів зі 100.

«Я навіть не сумнівався, що він впорається. Упевнений, це ще не найскладніше, на що він здатен. Цей талант у нього з народження», — стверджує батько хлопчика Мусса Езлі.

А от IQ 9-річної британки Лари Паркер–Джанопулос становить рекордні 170 балів. Цей показник є вищим, ніж у самого Альберта Ейнштейна. Дівчинка вже навчається у Гілфордській старшій школі. Окрім науки, її цікавлять також стрибки з трампліна та фігурне катання.

Одним із найрозумніших дітей у світі визнано і Джоша Алтмана. У свої 9 років хлопчик здобув понад 50 нагород із шахів. Його мати стверджує: коли син розставляє фігури на дошці, його обличчя просто сяє від щастя. Джош легко перемагає дорослих гравців. Серед дітей він входить до п’ятірки кращих шахістів планети.

Замикає рейтинг 10-річна жителька Лондона Роза Марія Мерхаба. Дівчинка має справжній талант до рахування. Вона робить складні розрахунки усно швидше, ніж її вчителі за допомогою калькулятора. Дівчинка прагне досягати високих результатів і дуже засмучується, якщо їй не вдається стати кращою в якійсь справі.

«Так, я люблю викладатися на всі 100 %. Якщо мені здається, що я недостатньо старалася, то починаю на себе злитися», — коментує свою діяльність сама Роза Марія.

Учені також повідомляють, що діти з високим рівнем інтелекту народжуються дедалі частіше. Дослідники пояснюють це доступністю знань і розвитком технологій, які спрощують навчання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді