У Китаї знайшли спосіб перемогти короткозорість у школярів

Діти страждають від короткозорості та неправильної постави? У Китаї вирішили боротися з цим за допомогою спеціального пристрою, що схожий на турнікет. Його встановлюють на парті на рівні голови школяра, завдяки чому дитина сидить правильно.

В одній зі шкіл-інтернатів Китаю вирішили боротися з короткозорістю своїх учнів. Починаючи з першого класу, за допомогою невеликого пристосування дітям прищеплюють звичку правильно сидіти за шкільною партою.

На думку керівництва навчального закладу, це допоможе попередити розвиток короткозорості.

Останніми роками посадовці, які займаються охороною здоров’я в Китайській Народній Республіці, серйозно занепокоєні різким погіршенням зору у підлітків. За статистичними даними, близько 80% випускників шкіл страждають від короткозорості.

З огляду на це педагоги вирішили провести експеримент в одній зі шкіл-інтернатів. На шкільні парти було встановлено спеціальний пристрій, схожий на турнікет та розміщений на рівні голови. Саме за допомогою цього пристрою дітей привчали до правильної постави.

За підсумками проведеного експерименту виявилося, що дітям вистачає лише трьох тижнів таких занять для того, щоб закріпити базові навички правильної постави та попередити розвиток короткозорості.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді