Увільнення від роботи у зв’язку з призовом на навчальні військові збори

2 березня 2014 року було ухвалено указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України». Пропонуємо ознайомитися з матеріалом, що містить роз’яснення з питань оформлення навчальних військових зборів.

Указом Президента України від 02.03.2014 № 189/2014 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України».

Відповідно до даного документу Начальнику Генерального штабу — Головнокомандувачу Збройних Сил України, керівникам інших військових формувань доручено невідкладно привести Збройні Сили України та відповідні військові формування у бойову готовність ПОВНА згідно з уточненими планами приведення військ (сил) у бойову готовність.

Як установа або навчальний заклад, в якій працює військовозобов’язаний, має забезпечити виконання указу? Про це читайте у матеріалі, що підготовлений редакцією журналу «Кадровик-01» разом з офіцерами Генерального штабу Збройних сил України.

З матеріалу Ви отримаєте відповіді на такі запитання:

  • Чи може роботодавець не відпустити працівника на збори через виробничу необхідність?
  • Що робити, якщо на збори призвано працівника, який перебуває у відпустці?
  • Як оформити відсутність працівника у зв’язку з участю у зборах?
  • Який порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних, призваних на збори?
  • Чи зберігати середній заробіток за призваним на збори працівником, який виконує роботу за сумісництвом?
  • Чи оплачувати тимчасову непрацездатність, яка настала під час зборів?
  • Чи можна звільняти працівника, який перебуває на військових зборах?
  • Яким документом працівник має підтвердити участь у військових зборах?

Для того, щоб отримати доступ до матеріалу, вам необхідно зареєструватися на порталі «Гаряча Лінія Кадровика», підтвердити свою реєстрацію та перейти за посиланням. На цій сторінці ви можете скачати у форматі ПДФ матеріал, що містить докладні роз’яснення з питань оформлення навчальних військових зборів.

Крім того, зазначений документ розміщено в експертно-правових системах «Експертус: Дошкільний заклад» та «Експертус: Школа».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді