Відбувся V Всеукраїнський форум Microsoft «Вчитель-новатор»

Вчителі-новатори з різних регіонів України зібралися у Києві на щорічний всеукраїнський форум, організатором якого є компанія «Майкрософт Україна», аби ознайомитися з передовими новітніми технологіями у роботі вчителів для підвищення якості загальної середньої освіти.

3 квітня 2014 року в Києві проходив V Всеукраїнський форум Microsoft «Вчитель-новатор». Розпочався форум урочистим нагородженням переможців Десятого Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор» у залі колегії Міністерства освіти і науки України (МОН).

Організатором форуму є компанія «Майкрософт Україна» за підтримки Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН.

Під час нагородження переможців конкурсу з вітальним словом до них звернулися: заступник Міністра освіти і науки України — керівник апарату Олексій Дніпров, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Тамара Пушкарьова, керівник програми «Партнерство в навчанні» компанії «Майкрософт Україна» Роман Рудюк, заступник директора видавництва «Розумники» Валентин Рогоза, директор компанії «Панасонік Україна» Кодзі Терадзіма, керівник національного проекту «Відкритий світ» Руслан Свірський.

Після урочистого нагородження переможці конкурсу та інші учасники форуму зібралися в офісі компанії «Майкрософт Україна». Формат спілкування Open Space перед урочистим відкриттям форуму сприяв створенню теплої дружньої атмосфери та налаштував усіх учасників заходу на плідне професійне спілкування.

Після привітання учасників форуму фахівець Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Світлана Литвинова зробила огляд робіт десяти переможців:

  • Алли Борзенко, ЗОШ І–ІІІ ст. с. Безіменне Донецької області;
  • Олександри Войчишин, державна гімназія м. Заліщики Тернопільської області;
  • Наталії Гончар, ЗОШ І–ІІІ ст., с. Зеленівка Запорізької області;
  • Тамари Косован, СШ № 2 ім. О. М. Кота м. Токмак Запорізької області;
  • Євгена Мотурнака, ліцей № 100, м. Дніпропетровськ;
  • Оксани Пасічник, школа-гімназія «Сихівська» м. Львів;
  • Наталі Пугач, вище професійне училище № 7 м. Кременчук Полтавської області;
  • Лілі Телішевська, ЗОШ № 99 м. Львів;
  • Ольги Хіль, гімназія № 8 м. Одеса;
  • Олени Яценко, ДСЗШ № 135 м. Донецьк.

Далі заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Тамара Пушкарьова розповіла про розвиток електронного освітнього середовища, а проректор з інформатизації навчально-наукової та адміністративної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка Наталія Морзе — про електронний освітній простір сучасного навчального закладу та про можливі шляхи розв’язання проблем сучасної загальної середньої освіти. Виступи лекторів живо сприймалися аудиторією, спонукали до роздумів та зародження нових ідей.

Ще чимало цікавої, необхідної у роботі вчителя інформації про сучасні педагогічні та інформаційно-комунікаційні технології отримали учасники заходу. До того ж вони мали змогу попрацювати у групах. Організаторам заходу вдалося організувати по-справжньому ефективну колективну взаємодію.

Захід відвідала і керівник тематичного напряму «Експертус Освіта» Видавничого дому Експертус Лариса Ільченко. Вона запропонувала учасникам форуму поділитися своїм досвідом на сторінках видань «Заступник директора школи» та КОЗА-ДИСК «Шаблони і розробки для завучів школи». Тож усі читачі цих часописів невдовзі зможуть ознайомитися з найкращими напрацюваннями вчителів-новаторів.

Джерело відеоматеріалу: www.pil-network.com

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді