Українська художниця — одна з найкращих ілюстраторів світу

Харківська художниця Марина Пузиренко увійшла до списку найкращих ілюстраторів світу. Її ілюстрації до українського видання казки «Лускунчик» були високо оцінені Міжнародною радою з дитячої та юнацької книги.

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) оприлюднила Почесні списки авторів, ілюстраторів та перекладачів дитячих книжок із усього світу. Україна знову серед найкращих: цьогоріч до списку найкращих ілюстраторів світу увійшла харківська художниця Марина Пузиренко із книгою «Лускунчик».

Українське видання казки разом зі 149 іншими дитячими виданнями з усього світу буде представлено на щорічному конгресі IBBY у Мехіко, що відбудеться у вересні 2014 року. Варто додати, що у 2010 році за ілюстрації до книги «Лускунчик» Марина Пузиренко отримала урядову премію імені Лесі Українки.

Як відомо, Почесні списки Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги, або ж Почесні списки Андерсена — це престижний каталог найкращих видань для дітей та юнацтва, який формують національні секції IBBY. У 2012 року міжнародне визнання здобув український художник Володимир Штанко з ілюстраціями до книжки М. Гоголя «Вечера на хуторе близ Диканьки».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сенсорний розвиток дітей раннього віку

Психічний розвиток дитини раннього віку відбувається через сприймання, навколо сприймання і завдяки сприйманню. Як практичний психолог може створити оптимальні умови, які сприяли б розвитку природних задатків психіки кожної дитини?
112247

День цивільного захисту у закладі освіти

Зазвичай День цивільного захисту планують на квітень-травень. Заняття цього дня мають бути цікавими учням, аби вони воліли набути практичні навички захисту за надзвичайних ситуацій
35926

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді