У МОН скасовують процедуру грифування навчальної літератури

Міністерство освіти і науки України скасувало процедуру грифування відомством навчальної літератури для вищих навчальних закладів. У МОН переконані в тому, що це дозволить забезпечити реальну автономію ВНЗ і стимулюватиме наукову діяльність на місцях.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав наказ «Деякі питання скасування процедури надання Міністерством освіти і науки грифів навчальній літературі для вищих навчальних закладів» від 18.04.2014 № 486.

Згідно з документом відмова МОН від грифування підручників забезпечить реальну автономію ВНЗ, посилить відповідальність за якість освітніх послуг та стимулюватиме наукову діяльність кожного навчального закладу.

Відтепер контроль за використанням якісної навчальної літератури буде здійснюватися керівниками ВНЗ, повідомляє МОН.

Також Міністр освіти і науки України доручив структурним підрозділам міністерства розробити прозорий механізм процедури надання грифів навчально-методичній літературі, що призначена для використання в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних і професійно-технічних навчальних закладах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді