Діяльність інвентаризаційних комісій: основні акценти і важливі нюанси

На сторінках липневого номера журналу «Практика управління закладом освіти» опубліковано витяги з нормативно-правових документів, пам’ятки, рекомендації та інші корисні матеріали на тему «Діяльність інвентаризаційних комісій», що обов’язково стануть у пригоді керівникові навчального закладу.

Мабуть, сама лише перспектива проведення інвентаризації може спричинити тривогу в душі кожного керівника навчального закладу. Щоб почуватися більш упевнено під час інвентаризації у навчальному закладі, слід ознайомитися з публікаціями журналу «Практика управління закладом освіти» № 07/2014. 

У тематичному номері журналу подано норми законодавства щодо інвентаризації, узагальнено порядок її проведення. А також — надано роз’яснення щодо того, як діяти керівникові навчального закладу, якщо член інвентаризаційної комісії з поважних причин не може брати участь в інвентаризації. 

Звісно, працівники навчальних закладів під час організації навчально­виховного процесу користуються особистими речами. Урахуйте, що особисті речі працівників у разі проведення інвентаризації необхідно обліковувати. Про це — в рубриці «Організовуємо роботу з кадрами». 

Також доцільно переглянути інформацію про списання комп’ютерної техніки, хімічних реактивів та речовин, якщо за результатами інвентаризації виникла необхідність списати морально застарілі або фізично зношені речі. 

Окрім того, варто звернути увагу на пам’ятки про:

  • періодичність проведення інвентаризацій у навчальних закладах;
  • основні завдання постійної інвентаризаційної комісії;
  • матеріальну відповідальність працівників;
  • облік та списання підручників і навчальних посібників;
  • облік та інвентаризацію комп’ютерних програм у навчальному закладі. 

Усе це та багато іншої корисної та цікавої інформації — на сторінках журналу «Практика управління закладом освіти» № 07/2014.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді