Просвітницький сайт про безпеку для школярів

Щоб завдяки максимальному поширенню правил безпеки запобігти трагічним випадкам травмування дітей Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій створили і запустили просвітницький інтернет-портал «Веб-простір безпеки».

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) разом з Державною службою України з надзвичайних ситуацій створили і запустили просвітницький інтернет-портал «Веб-простір безпеки» для інформування школярів про небезпеку гри з боєприпасами минулих війн та іншими вибухонебезпечними предметами.

На веб-порталі є багато корисної інформації про безпеку в умовах різних надзвичайних ситуацій, про діяльність Служби порятунку і професійних рятувальників, пожежно-рятувальний спорт, конкурси і фестивалі. Окремий розділ присвячено дітям-героям, які перемогли в акціях, організованих Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Оскільки на території України дотепер знаходять вибухові предмети часів минулих війн, які знешкоджують піротехнічні підрозділи ДСНС України, то вибухонебезпечним предметам (ВНП) присвячено окремий розділ веб-порталу. Тільки за 2013 рік було виявлено понад 81 тис. таких небезпечних знахідок, через які загинули 13 осіб, були травмовані — 17, серед них 2 дітей.

У розділі про ВНП можна знайти фотографії, макети і опис шкідливої дії авіаційних бомб, артилерійських снарядів, мінометних та інженерних мін, ручних гранат і патронів.

Сайт також буде корисним для батьків — тут є перелік навчальних закладів, де діти можуть отримати профільну освіту у сфері цивільного захисту, та для вчителів — методичні матеріали та література з питань безпеки життєдіяльності для підготовки уроків, сценарії вікторин, конкурсів, виховних годин, перелік музеїв та виставок пожежної справи.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді