У Львові школярі навчатимуться у суботу

Із початку навчального року у львівських школах планують запровадити шестиденний навчальний тиждень, а також двомісячні зимові канікули.

З метою економії у Львові планують внести зміни до навчального графіка.

У міському управлінні освіти запропонували з початку навчального року запровадити шестиденний навчальний тиждень. Тобто з вересня учні як перших, так і одинадцятих класів вчитимуться ще й у вихідний день — суботу.

Вчитися по суботах школярам доведеться восени і весною. Натомість вони матимуть аж два місяці зимових канікул — з 7 грудня до 2 лютого.

Впродовж грудня навчальні заклади не відвідуватимуть і педагоги. Водночас заробітну плату вони отримуватимуть. За словами начальника управління освіти Львівської міської ради Галини Слічної, протягом вересня-листопада вчителям не доплачуватимуть за збільшення навантаження, а платитимуть заробітну плату відповідно до тарифікації. Водночас у грудні їм виплатять зарплату за місяць, який вони відпрацювали у вересні-листопаді.

Також Галина Слічна зазначила, що структура цього навчального року матиме плаваючий характер, бо залежно від погодних умов корегуватимуть проведення проміжних канікул.

Наразі схоже рішення про зміну структури навчального року в школах уже прийняли в Івано-Франківську.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді