ІКТ: урізноманітнюємо музичні заняття

У дитячому садку комп’ютер давно використовують як засіб розвитку творчих здібностей дитини й активізації педагогічного процесу. Однак інформатизація сфери музичного виховання дошкільників відбувається все ж з певною затримкою. Саме тому в ювілейному числі журналу «Музичний керівник» № 01/2016 презентовано досвід авторів-розробників динамічних «комп’ютерних» пригод, пізнавальних музичних ігор та пісень про диво-техніку для опанування дітьми «секретів» музики

У дитячому садку комп’ютер давно використовують як засіб розвитку творчих здібностей дитини й активізації педагогічного процесу. Однак інформатизація сфери музичного виховання дошкільників відбувається все ж з певною затримкою. Саме тому в ювілейному числі журналу «Музичний керівник» № 01/2016 презентовано досвід авторів-розробників динамічних «комп’ютерних» пригод, пізнавальних музичних ігор та пісень про диво-техніку для опанування дітьми «секретів» музики.

В умовах тотальної інформатизації суспільства перед фахівцями з музичного виховання постає проблема: Як прищепити дитині ХХІ століття інтерес до музичного мистецтва, розвинути її музичний смак? Як допомогти їй полюбити спів? Відповіді на ці запитання шукайте у статті «Застосування комп’ютерних технологій в організації співочої діяльності у дитячому садку».

Своєрідне продовження окресленої теми — конспект музичного заняття «Пригоди Мобілайчика в Музичному Королівстві», яке має на меті ознайомити дітей із «музичними можливостями» комп’ютера. Досвідчені автори-практики радять застосувати ІКТ також під час невеличких сеансів музикотерапії просто «з порогу» дитячого садка — для гармонізації емоційного стану дітей уранці. Про це докладніше — у матеріалі «Тиждень «Ранкових зустрічей».

Для справжнього «музичного чарівника» — немає нічого неможливого. Можна навіть огорнути дітей фантазійним шлейфом музики зими, навчити дослухатися до шепоту снігу та крижаного голосу вітру, кружляти в таночку з метелицею та грати мелодію бурульок — ці секрети подано в матеріалі «Зимова фантазія».

А ще у цьому числі для вас актуальні вже взимку сценарії до свята Восьмого березня, кольорова пам’ятка «Чому музика? Плюси музичного виховання», яку можна розмістити в інформаційному куточку, використати під час виступів на батьківських зборах, на засіданнях методичних об’єднань. Тобто завжди мати професійні яскраві «аргументи» напохваті.

Редакція журналу «Музичний керівник» працює для вас вже п’ять років. Обсяг професійної корисної інформації сягнув близько 4000 тисяч сторінок, надруковано понад 500 пісень, 100 сценаріїв свят.

Але не забувайте, попереду — все найцікавіше! Тож будьте з нами — на високій ноті!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді