Триває доставка підручників до навчальних закладів

За словами Міністра освіти і науки, оперативно продовжується доставка підручників до навчальних закладів. Докладаються всі зусилля, щоб до початку занять після карантину підручники в повному обсязі надійшли в навчальні заклади

Впродовж  грудня 2015 року виконували доставку підручників і посібників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Станом на 29 січня 2016 року до кожного регіону здійснено доставку підручників для учнів 4-х та 7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та дітей з особливими освітніми потребами відповідно до плану доставки підручників.

 «Всі підручники були вчасно надруковані і розвезенні по областях. До шкіл вони доставляються місцевими засобами. Так само, області повинні закупити свою другу половину підручників для 4-х і 7-х класів. Кошти державного бюджету на придбання 600 шкільних автобусів були закладені у субвенцію, тому вони будуть закуповуватися місцевою владою. Така позиція МОН відповідає концепції децентралізації», — повідомив Сергій КВІТ на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, до навчальних закладів доставлено від 60 до 90% загальної кількості підручників залежно від регіону. Майже всі нові підручники є в навчальних закладах Львівської області, до 80% від плану доставки — в Вінницькій області. У Києві райони вивозять підручники своїм коштом: для учнів 4-го класу з бази забрано майже всі підручники, а для учнів 7-го класу потрібно вивезти ще близько 100 тисяч підручників. В Черкаській області доставка здійснюється від бази не до району, а відразу до навчальних закладів, таким чином в більшій половині районів всі заклади отримали підручники, а в інші райони довозитимуться під час карантину.

За словами Міністра освіти і науки,  оперативно продовжується доставка підручників до навчальних закладів. Докладаються всі зусилля, щоб до початку занять після карантину підручники в повному обсязі надійшли в навчальні заклади

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді