Визначено переможців конкурсу від журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу»

Підбито підсумки цьогорічного конкурсу, організованого редакцією журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу». Протягом трьох місяців на адресу редакції та на сайт конкурсу надійшла численна кількість робіт від педагогів-«дошкільників», які не звикли працювати шаблонно й консервативно. Це доводять їхні розробки — грунтовні, актуальні, сповнені цінних креативних ідей. На авторів найкращих робіт уже чекають подарунки.

Тема цьогорічного конкурсу — «Методичний аспект організації дослідно-експериментальної діяльності педагогів» — продиктована вимогою часу й суспільства щодо оновлення діяльності дошкільних навчальних закладів відповідно до найновіших і найперспективніших освітніх технологій і педагогічних підходів.

Скеровувати процес впровадження інновацій у освітній процес, мобілізовувати всі наявні для цього ресурси, налаштовувати педагогів на творчість і продукування ідей — це лише основні завдання керівника дошкільного закладу й вихователя-методиста в методичному супроводі дослідно-експериментальної роботи. Насправді їх набагато більше.

Робота ця надзвичайно відповідальна, та як засвідчили результати конкурсу, вихователі-методисти з усіх куточків України справляються з нею на дуже високому рівні. Усі конкурсанти у своїх розробках грунтовно й поетапно висвітлили процес започаткування експерименту й подальшого його впровадження в діяльність дошкільного закладу. А ще продемонстрували майстерність у організації методичної роботи з педагогами, вмінні з ними взаємодіяти, спонукати до експериментування та наполегливого пошуку.

Тематика конкурсних робіт різнобічна й охоплює найактуальніші аспекти розвитку дітей дошкільного віку. Кожна розробка оригінальна, грунтовна й має практичну значимість. Тож членам журі на чолі з Наталією Дятленко — доцентом кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка —цьогоріч довелося обирати найкращих із кращих.

Редакція щиро дякує всім учасникам конкурсу за активність і небайдужість, за наполегливість у щоденній праці та прагнення до якісних змін на дошкільній ниві!

Дізнайтеся більше про результати на офіційному сайті конкурсу «Методичний аспект організації дослідно-експериментальної діяльності педагогів».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді