Підписано Меморандум про співпрацю в межах упровадження інклюзивної освіти в області

Днями у Рівному 11 установ, організацій та благодійних фондів, які працюють за напрямами освіти, виховання, реабілітації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами підписали спільний Меморандум про співпрацю в рамках проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком».

З метою поліпшення роботи з дітьми з особливими потребами, їх успішній соціалізації в суспільстві 11 установ, організацій та благодійних фондів, які працюють за напрямами освіти, виховання, реабілітації та соціальної адаптації  дітей з особливими потребами, серед яких управління охорони здоров’я, департамент соціального захисту населення служба у справах дітей, благодійні організації «Серце — дітям України» та фонд взаємодопомоги  дітей з аутизмом «Погляд», підписали спільний Меморандум про співпрацю в рамках проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком».  

«Інклюзивна освіта: крок за кроком» — проект  міжнародної технічної допомоги, що реалізується за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки та Агентства США з міжнародного розвитку.

Мета проекту — покращити умови для дітей з особливими потребами отримання рівного доступу до якісної освіти та інших послуг в інклюзивному навчальному середовищі.

Меморандум про співпрацю в рамках проекту  передбачає  тісну співпрацю установ, які підписали документ,  проведення конференцій, семінарів, спрямованих на просування моделі інклюзивної освіти, допомогу у створенні бази даних освітніх, соціальних, реабілітаційних та оздоровчих послуг.

Проект реалізується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді