Рекомендації щодо соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми

Міністерство освіти і науки України рекомендує розгорнути на базі навчальних закладів пункти надання соціальної і психологічної допомоги усім учасникам подій, постраждалим та переселеним.

Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи вказали всім працівникам психологічної служби, керівникам освітніх установ і закладів освіти на необхідність якнайшвидше розгорнути на базі навчальних закладів пункти надання соціальної і психологічної допомоги усім учасникам подій, постраждалим та переселеним. Про це йдеться у методичних рекомендаціях «Соціально-педагогічна та психологічна робота з дітьми у конфліктний та постконфліктний період».

Освітяни мають внести корективи у практику виховної роботи та захисту прав дітей шкільного віку, адже діти, які перебували у населених пунктах, що були захоплені терористами, в зоні бойових дій потребують особливої уваги з боку педагогів та психологічної допомоги.

Рекомендації з проблем терапії наслідків стресів і дистресів, гострих емоційних станів, переживання розроблено спільними зусиллями Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи, Професійної асоціації дитячих аналітичних психотерапевтів, Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла  Страда — Україна», Всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України».

У збірнику окрему увагу приділено роботі з батьками.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді