Світовий рейтинг систем освіти

Польща та Великобританія увійшли до двадцятки найкращих завдяки успішному реформуванню системи освіти.

Компанія «Person» спільно з аналітичним центром журналу «Economist» проаналізували системи освіти різних країн та оприлюднили список найкращої двадцятки світу.

Під час моніторингу враховувалися дані системи освіти країни, результати міжнародних тестів, в тому числі Програми міжнародної оцінки знань учнів, що публікуються Організацією економічного співробітництва та розвитку, та двох масштабних досліджень, що проводяться американськими організаціями: «Міжнародного порівняльного моніторингового дослідження якості математичної та природо-наукової освіти» (TIMSS) і «Дослідження якості читання та розуміння тексту» (PIRLS)

Мета дослідження — показати досягнення та модернізацію освіти тієї чи іншої країни, та сприяти конкуренції та відповідному розвитку країн у сфері освіти.

За результатами оцінювання найефективнішими визнано системи освіти Південної Кореї, Японії, Сінгапуру та Гонконгу в Китаї, Фінляндії.

Радник компанії «Pearson» з питань освіти Майкл Барбер зазначає: «Підйом азіатських країн, які поєднують ефективні системи освіти з культурою, в якій високо ціняться наполегливість, а не успадкована «розумність», є явищем, яке не можуть ігнорувати інші країни».

Великобританія, Канада, Нідерланди, Ірландія, Польща, також Данія та Німеччина, США, Ізраїль, Бельгія, Чехія і Швейцарія увійшли до двадцятки рейтингу і мають показати своїм прикладом шлях до переоцінки та реорганізації навчального процесу.

Заслуги першості залежать не лише від систем освіти, а й від підготовки педагогічного складу та економічного розвитку країни.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді