Гарантувати безпеку дітей у навчальних закладах

Керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій рекомендовано використовувати план заходів для збереження життя та здоров’я учнів дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих освітніх закладів.

Міністерство освіти і науки України (МОН) надіслало листа «Щодо забезпечення безпеки вихованців, учнів та студентів» від 04.09.2014 № 1/9-444 з переліком заходів щодо підготовки навчальних закладів до 2014/2015 навчального року з метою посилення громадського порядку у місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів та студентської молоді.

Керівництво навчальних закладів має ознайомити педагогічний колектив з необхідними заходами та перевірити спільно з співробітниками правоохоронних органів приміщення та території навчальних закладів на наявність підозрілих вибухонебезпечних предметів.

Провести роз’яснювальну роботу з учнями та батьками щодо інформування про можливі протиправні акції з метою порушення навчально-виховний процес, у тому числі розповсюдження пропагандистських матеріалів. Наголосити на обережному поводженні з незнайомими особами та підозрілими предметами.

Забезпечити учнів, студентів, педагогічних та науково-педагогічних працівників пам’ятками з правилами поводження у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів у тому числі замаскованих під них речей: авторучок, міні-магнітофонів, мобільних телефонів, іграшок тощо.

У листі наголошено на необхідності впровадити жорстку пропускну систему у приміщення навчальних закладів освіти для недопущення перебування у них сторонніх осіб. Дозволити вхід у приміщення осіб такої категорії виключно з дозволу адміністрації навчального закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді