Три українські дитячі книжки визнано одними з найкращих у світі

Три українські дитячі книжки потрапили до міжнародного каталогу «The White Ravens» («Білі круки»), який є переліком найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу.

До одного з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг «The White Ravens» («Білі круки») потрапили українські дитячі книжки — «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько, «Із життя хитрих слів» Романа Скиби в ілюструванні Тетяни Денисенко та «Лісова пісня» Лесі Українки в оформленні Поліни Дорошенко.

Міжнародний каталог «Білі круки» — це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу, який виходить щорічно з 1996 року. Фахівці обирають найкращі з книжок, що надходять з усього світу до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки (International Youth Library, IYL) в Мюнхені. 250 найкращих книжок зі всього світу, що ввійшли до каталогу «Білі круки», можна побачити на щорічній Дитячій книжковій виставці в Болоньї (Bologna Children’s Book Fair). Основними критеріями оцінки книжок є літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення.

Каталог «Білі круки» вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книги.

Раніше до «Білих круків» уже потрапляли книжки в ілюструванні Володимира Голозубова, Костя Лавра, Владислава Єрка, Сергія Савченка, поетична збірка Василя Голобородька «Віршів повна рукавичка» з ілюстраціями художниці Інги Леві, «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки з ілюстраціями Володимира Штанка, народні казки «Рукавичка» і «Ріпка» в оригінальному оформленні творчої майстерні «Аґрафка», а також «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка з малюнками Ганни Осадко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді