Всеукраїнський день дошкілля: урочисто, професійно, натхненно

Всеукраїнський день дошкілля — українське загальнодержавне свято, засноване в 2011 році на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» від 13.08.2011 № 629 та резолюції І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.

26 вересня 2014 року в Київському міському будинку вчителя за ініціативи Міністерства освіти і науки України спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація працівників дошкільної освіти» відбулося святкування Всеукраїнського дня дошкілля.

На урочистий захід завітали Лілія Гриневич, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Юрій Кононенко, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України (МОН), Володимир Авраменко, перший заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, Ніна Омельяненко, голова правління Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація працівників дошкільної освіти».

На свято запрошені різні категорії працівників галузі дошкільної освіти з усієї України. Гості столиці, заслужені працівники освітньої галузі мали змогу протягом дня відвідати пізнавальні майстер-класи, виставки творчих робіт та фахової літератури, помилуватися концертною програмою.

Між яскравими номерами концертної програми працівники дошкільної освіти мали змогу почерпнути корисне з досвіду роботи своїх колег. Так, Юлія Попова, головний спеціаліст управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради, голова місцевого осередку ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» у Дніпропетровській області, зауважила, що кожен регіон нашої країни має свої родзинки у сфері дошкільної освіти, а Дніпропетровщина славиться можливостями формувати духовний розвиток дитини за допомогою мистецтва. Тому власна творча ініціатива педагога дуже важлива для організації навчального процесу. На думку Тамари Ільченко, директора ДНЗ № 54 міста Києва, для підвищення фахової майстерності педагогів необхідно створювати конкурсні умови, запроваджувати рейтингову систему оцінювання праці у навчальному закладі. Методист науково-методичного центру управління освіти Миколаївської міської ради Ірина Романюк наголосила на важливості виставки досягнень працівників дошкільної освіти, що допомагає дізнатися про успіхи колег, сформувати власні прагнення. Ольга Байєр, кандидат психологічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, член Асоціації психолінгвістів України, ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», говорила про розвиток інформаційної компетентності: як адаптувати технології до потреб вихованців дошкільного закладу.

Після виступів тривала церемонія нагородження переможців галузевого огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання у дошкільних навчальних закладах і Фестивалю театрального мистецтва дошкільнят. На цьому не завершилися святкові урочистості і приємні сюрпризи. На гостей свята чекала ще й незабутня прогулянка на білому теплоході з неперевершеними краєвидами дніпровських схилів. Цей рекреаційний подарунок приготувала для працівників дошкільної освіти  України Асоціація працівників дошкільної освіти спільно з напрямом «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус.

Щоб заслужити довіру дитини та познайомити її з великим непізнаним світом, потрібно щоденно проявляти високий професіоналізм, терпіння і мудрість. Тому працювати в дошкільній освіті — високе покликання і велика відповідальність. Бути вихователем — це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю. Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей.

Читайте більше — на сторінках газети «Дошкілля.UA».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді