Завершився ІХ Фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія»

У місті Херсоні у глядацькому залі ККЗ «Ювілейний» відбувся ІХ Фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія».

Традиційно у місті Херсоні відбувся ІХ Фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія» (Фестиваль), який проходив з 2 по 3 жовтня.

Кінофестиваль аматорського кіно «Кінокімерія» (Фестиваль) — це щорічний конкурсний спеціалізований фестиваль фільмів, створених аматорами кіномистецтва з різних куточків світу.

Фестиваль проходить з метою відродження  аматорського кіно в Україні, налагодження культурних зв’язків з українцями, які проживають за кордоном, єднання талановитої ініціативної молоді, для якої кіномистецтво — засіб творчого вираження життєвої позиції.

2 жовтня 2014 року у глядацькому залі ККЗ «Ювілейний» відбувся перегляд учасниками Фестивалю конкурсних робіт.  Серед  яких було представлено короткометражні стрічки, телепрограми, кліпи тощо.

Оцінювали роботи аматорів професіонали кіномистецтва на чолі з Васяновичем Валентином —українським режисером, сценаристом. Серед них:

  • РУДЧЕНКО Юрій — заслужений артист України, актор телепроекту «Золотий гусак»,;
  • ВОЙТЕНКО Володимир — кінознавець, керівник проектів «KІNO-KOЛО» та «Сценарна майстерня», ведучий телепрограми «Арґумент-кіно» («1+1»), секретар Правління НСКУ;
  • РІПЕНКО Юрій — заслужений працівник культури України, член НСКУ, викладач КНУ театру, кіно і телебачення ім. I.К. Карпенко-Карого;
  • ТАРАНЮК Владислав — директор кіностудії «Рось», член НСКУ, сценарист.

3 жовтня 2014 року в межах урочистої церемонії нагородження переможців фестивалю відбувся прем’єрний показ фільму «Плем’я» режисера Валентина Васяновича.

У фестивалі взяли участь вихованці дитячо-юнацької студії анімації «Березіль» з Кременчуцького центру позашкільної освіти. Вони отримали першість і медаль фестивалю за кращий однохвилинний мультиплікаційний фільм «Бережіть природу».

Також вихованці студії отримали спеціальний диплом з 76-го Міжнародного фестивалю аматорського кіно «UNICA», який проходив з 23 по 30 серпня в Словаччині за однохвилинний мультфільм «Подаруйте птахам чисте небо». Над цими фільмами працювали Володимир Комар і Даниїл Сунко, учні Кременчуцької гімназії № 5 імені Т. Г. Шевченка, і Ярослав Лученко, учень Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 м. Кременчука.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді