Інклюзивне навчання дітей з порушеннями зору

Відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Психолого-педагогічний та офтальмологічний супровід дітей з порушеннями зору в процесі інклюзивного навчання»

Відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Психолого-педагогічний та офтальмологічний супровід дітей з порушеннями зору в процесі інклюзивного навчання».

Метою семінару було підвищення компетентності методистів, керівників, педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивними та спеціальними класами для дітей з порушеннями зору щодо особливостей організації навчальної діяльності.

У семінарі взяли участь провідні вчені України в галузях тифлопедагогіки та офтальмології, представники обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, практичні психологи, тифлопедагоги ЗНЗ, дитячі офтальмологи, оптометристи, батьки дітей з порушеннями зору, представники громадських організацій.

Учасники семінару ознайомилися з напрямами діяльності МОН України щодо соціалізації дітей з особливими освітніми потребами в контексті сучасної державної політики та з особливостями професійної підготовки тифлопедагогів до роботи в системі інклюзивної освіти.

Доповідачі розповіли про науково-методологічні засади запровадження інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, наголосили на важливості системної роботи з профілактики порушень зору в дітей та офтальмологічної складової супроводу їх навчання.

Під час заходу відбулася виставка-презентація підручників та навчальних посібників, що стосуються інклюзивної освіти, майстер-класи кращих учителів інклюзивних та спеціальних класів навчальних закладів.

Роботу семінару завершили ухваленням резолюції.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді