Працівники дошкільної освіти Ковеля підвищують рівень володіння ІКТ

У межах Всеукраїнського соціального проекту «ІКТ — освітянам!» напряму «Експертус Освіта» проведено семінар-практикум для керівників, вихователів-методистів та вихователів дошкільних навчальних закладів м. Ковель Волинської області.

5 листопада 2014 року в Ковелі проведено семінар-практикум з підвищення інформаційно-комунікаційної компетентності педагогів-дошкільників. Захід відбувся за сприяння й активної участі Віктора Бичковського, начальника управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради, та Валентини Пахолюк, методиста з дошкільного виховання методичного кабінету управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради.

«Пріоритетним напрямом методичної роботи в дошкільній освіті Ковеля є фізично-оздоровчий, адже найголовніше — це здоров’я наший дітей. Вагому увагу приділяємо також і патріотичному вихованню. Уже третій рік поспіль на кожному засіданні Школи педагогічної майстерності, під час семінарів-практикумів та інших форм навчання працівників дошкільної освіти ми обов’язково розглядаємо питання з упровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес. Зокрема, проведено майстер-класи зі створення мультимедійних презентацій, створення інтернет-сторінок, роботи з таблицями й діаграмами», — ділиться Валентина Тимофіївна.

Перша частина заходу проходила в комп’ютерному класі Ковельської міської гімназії. Для керівних працівників дошкільної освіти Ковеля тренери напряму «Експертус Освіта», Вікторія Третяк та Катерина Алєксєєнко провели майстер-класи  «Використання програми КОЗА-ДИСК у  роботі керівника навчального закладу» і  «Експертно-правова система «Експертус Дошкільний заклад» — надійний інструмент в управлінській діяльності».

На запрошення Ірини Леус, завідувача ДНЗ № 8 «Казка», у дитячому садку, що є опорним в місті щодо впровадження ІКТ, пройшла друга частина методичного заходу. Для педагогічного колективу та вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів м. Ковеля Катерина Алєксєєнко, головний редактор КОЗА-ДИСКів «Шаблони документів закладу освіти», «Шаблони і розробки для вихователя-методиста», провела інтерактивну лекцію «Створення картотеки методичних засобів». Тему «Освітній портал як інтернет-майданчик для обговорення та розв’язання професійних питань» розкрив Артур Кубрак, редактор-експерт експертно-правової системи «Експертус Дошкільний заклад». Педагоги підвищили свій фаховий рівень, професійну обізнаність, дізналися про широкі можливості користування порталом освітян України «Педрада».

Довідково

У Ковелі функціонує 13 дошкільних навчальних закладів, усього 115 груп, у яких дошкільну освіту здобувають 3 166 дітей. Цьогоріч відкрито 7 нових груп і ведеться робота з відновлення ДНЗ № 14. Загалом дошкільною освітою у м. Ковель охоплено 80% дітей від двох до шести років.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді