На захисті Чорного моря юні іллічівці

Проведення заходів патріотичного спрямування є дуже важливим у вихованні підростаючого покоління. Святкування Всесвітнього Дня Чорного моря в ДНЗ № 8 «Перлинка», що на Одещині, — один із таких заходів. Чим же воно найбільше запам’яталося учасникам?

Всесвітній День Чорного моря (International Black Sea Day) 31 жовтня традиційно відзначають у формі екологічних та природоохоронних акцій. Адже мета його — привернути увагу міжнародної громадськості до того, який збиток морям і океанам завдає перелов риби, забруднення водоймищ і глобальне потепління. В дошкільному навчальному закладі № 8 «Перлинка» Іллічівська, міста зі славними морськими традиціями, до святкових заходів долучилися і діти, і дорослі.

Святкового дня у «Перлинці» пройшов семінар для педагогічних працівників дошкільних закладів Іллічівська «Найсиніше у світі — Чорне море моє». Чому саме в цьому дошкільному закладі? Бо тут діє міні-музей Чорного моря, створений у рамках проекту «Я в музеї».

Світлана Малахова, завідувач дошкільним навчальним закладом № 8 «Перлинка», розповіла, що саме любов до рідного міста надихнула колектив на ідею створення міні-музею Чорного моря: «Чорне море — це візитка нашого міста, наша окраса, наше багатство. Яке воно? Що в ньому? Чому його треба оберігати? Якими виростуть наші діти: чи навчаться в нас, дорослих любити свою малу Батьківщину і все те, що з нею пов’язано? Ці питання і спонукали нас до роботи над створенням розвивального середовища як закладу, так і міні-музею».

У створенні міні-музею брали активну участь не лише вихованці, а і їхні родини: обговорювали тематику, приносили експонати, створювали експозиції. Серед експонатів — мушлі та риби Чорного моря, гербарій водоростей, репродукції картин Івана Айвазовського, фотографії. Гордістю музею є уламок древньогрецької амфори III–IV ст. до н. е., подарунок місцевих рибалок. Знайшовся куточок і для «острова піратів».

Окрасою міні-музею під час святкування Дня Чорного моря стала виставка спільно створених дітьми, педагогами та батьками робіт з природних матеріалів.

Світлана Малахова розповіла учасникам семінару про діяльність адміністрації дошкільного закладу зі створення розвивального простору в ньому, а вихователь-методист Олена Лятамбур виступила з доповіддю-презентацією «Методичне забезпечення проекту «Я в музеї».

Далі на учасників семінару чекала екскурсія міні-музеєм «Знайомтеся — Чорне море». Екскурсоводами були діти старшого дошкільного віку під керівництвом Світлани Бурковської.

Кульмінацією свята стала пізнавально-музична розвага з використанням мультимедійної презентації «На хвилях Чорного моря». Діти озвучували і зображували в танцях мешканців Чорного моря. Цю розвагу підготували вихователі — Наталя Воуба, Альбіна Ковальова; музичні керівники — Світлана Нєдєлко, Ірина Пінчук.

У дошкільному закладі до Дня Чорного моря був підготовлений також випуск стінгазети, темою якого стало гасло «Збережемо наше море». Діти не гірше за дорослих розуміють, чому потрібно берегти море, їм лише потрібно все показати і розповісти — просто, як є, без наукових термінів. Вихованці розповіли про шкоду, яку завдає сміття на пляжі, про необхідність не тільки самому дбайливо ставитися до моря і його багатств, а й зупиняти інших, тих, хто не береже їх.

Присутні високо оцінили захід. Слова подяки звучали на адресу його організаторів — працівників ДНЗ № 8 «Перлинка»: завідувача Світлани Малахової, вихователя-методиста Олени Лятамбур, вихователів Тетяни Гринчук, Олени Ганюкової, Елли Евсюкової.

Сподіваємося, що ще одна іскорка любові до своєї Батьківщини запалилася в душі кожної дитини і дорослого.

 

Алла Керізь, методист міського методичного кабінету м. Іллічівськ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді