Найчарівніша перлина — наша рідна Україна

Урочисте дійство «Найчарівніша перлина — наша рідна Україна», просякнуте любов’ю до рідного краю, відбулося у дошкільному закладі № 518 Подільського району.

У дошкільному закладі № 518 Подільського району 13 листопада 2014 року відбулося урочисте дійство «Найчарівніша перлина — наша рідна Україна». На свято завітали поважні гості: директори та музичні керівники дошкільних закладів, директори шкіл району, головний редактор журналів «Вихователь-методист дошкільного закладу» й «Методична скарбничка вихователя», викладачі та студенти
КМПУ ім. Б.Грінченка.

Мета святкового дійства — засобами художньої літератури, музики, театралізованої діяльності, народної пісні, образного слова виховувати у дітей любов до рідного краю, його історичних місць; почуття приналежності до свого народу, його духовної і матеріальної культури, яку слід оберігати, збагачувати.

У святі брали участь як діти старшого дошкільного віку, так і наймолодші вихованці дошкільного закладу. У виконанні педагогів задушевно прозвучала пісня «Моя Україна», а діти майстерно виконали таночки «Розкажи про Україну» та «Сонячний віночок». Із захопленням присутні переглядали виставу театру рук «Яблуко», під час якої педагоги разом з вихованцями презентували гостям низку українських народних пісень, а також слухали композицію «Віночок народних пісень» у виконанні дитячого оркестру. В руках маленьких артистів гармонійно звучали різні музичні інструменти: металофони, музичні трикутники, тамбурини, маракаси, ложки, бубонці, пан флейти, кастаньєти та інші. У дуеті з музичним керівником Ланою Олександрівною Колосюк вихованець старшої групи Михайлик Зубков виконав на фортепіано композицію «Колискова Україні». А виступ вихованки середньої групи Єви Кузіної, яка декламувала вірш «Я навіки українка», не залишив байдужим жодного з присутніх у залі.

Усе святкове дійство супроводжувалось авторськими віршами директора дошкільного закладу Тетяни Миколаївни Шевченко та практичного психолога Галини Віталіївни Яковчук.

Закінчилось свято танцювальною композицією «Україна — це я, Україна — це ми!». Під вокальний супровід педагогів кожна вікова категорія учасників по черзі виходила на фінальну сцену зі своїм хореографічним фрагментом.

Педагогічний колектив вітали гості і батьки вихованців. Наталія Володимирівна Савінова, головний редактор журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу», відзначила високий професіоналізм педагогів дошкільного закладу та вручила директору Тетяні Миколаївні Шевченко диплом за одну з кращих робіт конкурсу «Методичний аспект організації дослідно-експериментальної діяльності педагогів», започаткованого редакцією журналу, і подарунок — навчально-методичний посібник «Вчимося розповідати. Складання розповідей за серіями сюжетних картин на основі літературних творів».

Незабутні враження залишилися як у гостей, так і в  учасників святкового дійства. А головне — такі заходи змалечку навчають маленьких громадян любити свою рідну Україну, пишатися тим, що вони — українці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді